was successfully added to your cart.

Pomagamy przygotować iPhone na serwis. Backup/Zerowanie/iCloud

By Kwiecień 15, 2019 Porady i instrukcje No Comments

Witaj. 

Serwisant poprosił Cie o wylogowanie telefonu z iCloud lub z Find My iPhone ? 
Nie obawiaj się. Czasem potrzebujemy zainstalować na nowo system lub po prostu przetestować urządzenie, by mieć 100% pewność dobrze wykonanej pracy. 

Gwarantujemy poufność danych! 

Jeżeli jednak masz obawy, możesz zdalnie wyczyścić całą pamięć. 
Poniżej przedstawiamy kilka porad, jak prawidłowo wykonać te operacje. 

Chcesz przygotować urządzenie, przed oddaniem do serwisu. 

1. Jak utworzyć kopię zapasową.

Backup urządzenia możemy wykonać za pomocą programu iTunes lub na chmurę iCloud. Pamiętaj, że podstawowa pojemność iCloud Drive to 5GB, dlatego może pojawić się konieczność dokupienia większego pakietu iCloud Drive, aby pomieścić wszystkie dane.  

Link do oficjalnej strony wsparcia Apple

2. Jak wyczyścić pamięć.

– Wybierz Ustawienia i stuknij kolejno opcje Ogólne > Wyzeruj > Wymaż zawartość i ustawienia. Jeśli masz włączoną usługę Znajdź mój iPhone, może zajść konieczność wprowadzenia identyfikatora Apple ID i hasła.
– Jeśli pojawi się komunikat o podanie kodu urządzenia lub kodu ograniczeń, wpisz go. Następnie stuknij opcję Wymaż [nazwa urządzenia]

*Ważne jest, by w pierwszej kolejności wyłączyć funkcję Find my iPhone, w przeciwnym wypadku serwisant nie będzie mógł aktywować urządzenia, ponieważ pozostanie w nim aktywna blokada aktywacji.

3. Jak wylogować iCloud i Find My iPhone na telefonie iPhone lub iPadzie

Jeśli używasz systemu iOS 10.3 lub nowszego:

  1. Wybierz kolejno opcje Ustawienia > [Twoje imię i nazwisko]. 
  2. Przewiń ekran w dół i stuknij opcję Wyloguj się.
  3. Wprowadź hasło konta Apple ID i stuknij opcję Wyłącz.
  4. Włącz dane, których kopię chcesz pozostawić na urządzeniu.
  5. Stuknij opcję Wyloguj się.
  6. Ponownie stuknij opcję Wyloguj się, aby potwierdzić chęć wylogowania się z usługi iCloud.

Jeśli używasz systemu iOS 10.2 lub starszego:

  1. Wybierz kolejno opcje Ustawienia > iCloud.
  2. Przewiń ekran w dół i stuknij opcję Wyloguj się.
  3. Stuknij opcję Wyloguj się.
  4. Stuknij opcję Usuń z iPhone’a.
  5. Stuknij opcję Pozostaw lub Usuń dla danych na urządzeniu z systemem iOS, takich jak kalendarze iCloud, dane przeglądarki Safari, przypomnienia i kontakty.
  6. Wprowadź hasło konta Apple ID i stuknij opcję Wyłącz.

Urządzenie jest już w serwisie, a obsługa poprosiła Cie o zdalne wylogowanie. 

Jeśli nie masz już telefonu iPhone, iPada lub iPoda touch
Jeśli nie wykonałeś(-aś) powyższych czynności i nie masz już urządzenia, wykonaj następujące czynności:

  1. Jeśli na urządzeniu są używane usługi iCloud i Znajdź mój iPhone, zaloguj się na stronie iCloud.com lub w aplikacji Znajdź mój iPhone na innym urządzeniu, wybierz urządzenie i kliknij opcję Wymaż. 
  2. Po wymazaniu urządzenia kliknij opcję Usuń z konta.